Auktoriteettiin vetoaminen kannattaa tehdä järkevästi

  • tehnyt
tekstiä

Kirjoitatko artikkelin siitä, miten kirjoittaa paras auktoriteettiin vetoaminen? Onko sinulla vaikeuksia pitää luonnoksesi kiinnostavina, jännittävinä ja helppolukuisina? On monia tapoja, joilla voit kiinnittää ihmisten huomion artikkeliin. Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on keskittyä työsi päälausuntoihin. Työsi lausuntojen tulee olla houkuttelevia. Varmista myös, että argumenttisi ovat päteviä. Sinun on varmistettava, että kaikki väitteesi ovat vankat. Jos väitteesi perustuvat vääriin tietoihin, artikkelin laatu karkottaa lukijat.

Auktoriteettiin vetoaminen on tiedettä ja taidetta

Aalto-yliopiston viimeaikainen tutkimus paljasti, miten käyttää kieltä tehokkaasti, jotta se vaikuttaisi uskottavammalta. Tuloksissa tutkijat tutkivat lauseita kolmesta lähteestä: markkinointiesitteet, markkinointisivustot ja Wikipedia-sivut. Markkinointiesitteissä käytetään yleensä monimutkaista kieltä, koska niiden tavoitteena on tarjota mahdollisimman paljon tietoa. Tutkijat käyttivät koneoppimisalgoritmia vertaamaan kolmea lähdettä ja havaitsivat, että Wikipedian sivut olivat uskottavimpia siellä, missä markkinointisivustot olivat vähiten uskottavia.

Voidaksesi vedota auktoriteetteihin uskottavasti, sinun on tiedettävä, kuinka tehokkaasti käyttää ja mainita lähteitä ja vahvistaa uskottavuutesi asiantuntijana. Sinun pitäisi pystyä osoittamaan, että olet tutkinut aihetta perusteellisesti ja että sinulla on tietoa ja kokemusta kirjoittaaksesi objektiivinen ja informatiivinen artikkeli lukijoillesi. Debatti kirjoittajan ja lukijan välillä voi antaa hyödyllisiä vinkkejä oman aseman parantamiseksi.

Vetoa auktoriteettiin tyylillä

Kirjoittaessamme yritämme välittää ajatuksiamme ja vakuuttaa toiset mielipiteidemme paikkansapitävyydestä. Käyttämällä lähteitä, joita muut pitävät uskottavina, lisäämme väitteemme uskottavuutta. Toisin sanoen, kun lainaamme tai viittaamme toiseen kirjoittajaan, voimme lainata heidän uskottavuuttaan ja saada itsemme kuulostamaan arvovaltaisemmalta prosessissa. Tätä varten meidän on tiedettävä, mikä on uskottavaa, ja käytettävä väitteitä esittäessämme viittauksia tai lähteitä.

Avainsanat: