Debattibaari

Debattibaarissa keskustellaan metsäbiotaloudesta

Kirjoitettu: 04.11.15

Kirjoittaja: Elina Venesmäki

Aloitamme Debattibaari.fi-sivutolla 6. marraskuuta keskustelun Suomen metsien tulevaisuudesta. Kysymme, onko Suomella varaa sellaiseen metsäbiotalouteen kuin mitä hallitus suunnittelee. Hallitusohjelman mukaan puun käyttöä monipuolistetaan ja lisätään 15 miljoonalla kuutiometrillä vuodessa. Debattibaari kutsuu eri alojen asiantuntijoita keskustelemaan, mitä tällainen metsän käyttö tarkoittaa.

 

– Kysymme, riittääkö Suomessa metsä biotaloussuunnitelmiin ja miten se voidaan saada riittämään. Entä miten käy luonnon monimuotoisuuden, jos metsää hakataan niin paljon kuin hallitus suunnittelee? sanoo keskustelun moderaattori, toimittaja Elina Venesmäki.

 

Toisaalta, kun metsä on Suomelle taloudellisesti erittäin tärkeä, kuinka paljon metsiä on varaa jättää käytön ulkopuolelle ja miten eri käyttömuodot sovitetaan yhteen?
Keskustelu alkaa 6. marraskuuta kello 12 Metsäpäiviltä Luonnonvarakeskuksen kirjan ”Metsä. Monikäyttö ja ekosysteemipalvelut” julkaisutilaisuudesta (Helsingin Messukeskus, sali 206).

 

– Haluamme lisätä keskustelua metsästä, koska Suomi on murroksessa. Edessä on suuria taloudellisia ja biotaloudellisia ratkaisuja, sanoo tiedeviestintäjohtaja Erkki Kauhanen Luonnonvarakeskuksesta.

 

Tilaisuudessa pidetään kirjan kirjoittajien paneelikeskustelu metsäbiotaloudesta.
(Tilaisuuteen pitää ilmoittautua, koska saliin mahtuu vain noin sata henkilöä. Ilmoittaudu täällä.

Debattibaari on moderoitu verkkokeskustelualusta asiantuntijoille. Debattibaari rohkaisee asiantuntijoita mukaan avoimeen keskusteluun verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Toimittaja Elina Venesmäki moderoi keskustelua Debattibaarissa ja linkkaa sitä sosiaaliseen mediaan aihetunnisteella #metsä. Faktantarkistuspalvelu Faktabaari tarkistaa tarvittaessa moderaattorin pyynnöstä teemaan liittyviä väitteitä.

Keskusteluun on saatu Suomen tiedetoimittajain liiton apurahaa.

 

Lisätietoja:

Debattibaarin metsäkeskustelusta: Elina Venesmäki, p. 050 4369646, elina@debattibaari.fi
Luonnonvarakeskuksen puolesta: Erkki Kauhanen, p. 050 3912270, erkki.kauhanen@luke.fi
Debattibaarista: Mikko Salo, p. 040-5565050, mikko@debattibaari.fi

Keskustelun loppuun